Cate banane ar trebui sa mananci pe zi?

Bananele sunt convenabile, versatile si sunt un ingredient de baza in multe bucatarii din intreaga lume. Desi bananele sunt o gustare sanatoasa, bogata in nutrienti, consumul in exces ar putea fi daunator. Totodata, sunt o sursa bogata in mangan, potasiu si vitaminele C si B6, dar contine si diferiti compusi ai plantelor care pot reduce stresul, inflamatia si riscul de boli cronice. 

Consumul excesiv de banane poate avea efecte daunatoare asupra sanatatii, cum ar fi cresterea in greutate, cantitatile crescute ale zaharului din sange si deficiente de nutrienti. Bananele sunt un supliment sanatos la aproape orice dieta, dar prea mult din orice aliment ar putea face mai mult rau decat bine. 

Se pare ca peste 90% din caloriile din banane provin din carbohidrati. In bananele necoapte sau verzi, principala sursa de carbohidrati provine din amidon, iar pe masura ce fructele se coc, amidonul se transformă in zahar. Astfel, pana cand banana este suficient de coapta pentru a fi mancata, o mare parte dintre calorii pot proveni din zahar. Consumul excesiv de carbohidrati, fara a-l echilibra cu proteinele si grasimile sanatoase, ar putea face controlul glicemiei mai dificil pentru cei cu afectiuni ale zaharului din sange, cum ar fi diabetul sau prediabetul. 

In plus, consumul de prea multe banane poate duce la deficiente de nutrienti, mai ales daca in dieta obisnuita nu face loc alimentelor care contin substante nutritive care lipsesc din compozitia acestora, cum ar fi proteine, grasimi, calciu, vitamina D si fier.  

Nu exista un numar specific de banane ce trebuie consumat pe zi. Acest lucru depinde de nevoile fiecaruia. In teorie, ai putea manca cate banane vrei, atata timp cat nu consumi o cantitate excesiva de calorii, nu inlocuiesti alte alimente si substante nutritive de care are nevoie corpul tau sau dauneaza sanatatii tale in alte moduri. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie