Ce cauzeaza caderea parului la adolescenti

Majoritatea oamenilor incep sa isi piarda parul odata cu inaintarea in varsta, insa unii dintre noi incep sa observe o cadere a firelor de par chiar din adolescenta. Caderea parului poate fi dificila pentru oricine, dar mai ales in cazul persoanelor mai tinere, deoarece atunci poate avea un impact mai mare asupra stimei de sine. 

Cauzele potentiale ale caderii parului la adolescenti includ factori genetici, dezechilibre hormonale si conditii medicale subiacente. In unele cazuri, aceasta afectiune poate fi reversibila cu un tratament adecvat. Iata cateva dintre cauzele potentiale ale caderii parului la adolescenti: 

Genetica: alopecia androgenetica apare la barbati ca o recesiune a firului de par sub forma de M, V sau U si o chelie graduala, in timp ce femeile observa de obicei o subtiere treptata de-a lungul scalpului. 

Alopecia areata: in cazul acesta, sistemul imunitar ataca foliculii de par de la nivelul scalpului, srancenelor, genelor si intregului corp. Alopecia areata afecteaza aproximativ 2% din populatie, iar majoritatea o dezvolta inainte de varsta de 30 de ani si poate incepe chiar din copilarie. 

Nutritia necorespunzatoare: lipsa accesului la alimente, dezechilibrele si tulburarile alimentare, sau afectiunile digestive sunt cateva cauze potentiale. Deficientele de nutrienti pot cauza caderea parului, inclusiv in: vitamina A, E, C, D, zinc, fier, niacina, biotin, acid folic, seleniu. 

Tiroida: caderea parului cauzata de o afectiune tiroidiana apare de obicei ca o subtiere uniforma a scalpului. Caderea parului este cea mai frecventa la persoanele cu boala tiroidiana severa sau prelungita. Parul pierdut revine adesea cu un tratament adecvat.

Lupus: este o afectiune autoimuna cauzata de sistemul imunitar care vizeaza tesuturile si organele. Lupusul poate provoca simptome cum ar fi dureri articulare, oboseala, o eruptie in forma de fluture si caderea parului. 

Sindromul ovarului polichistic: este o problema comuna de sanatate intalnita la femei, care duce la niveluri excesive de androgen sau hormoni sexuali masculini. Este normal ca femeile sa produca hormoni precum testosteronul, insa atunci cand produc prea mult, se poate ajunge la cicluri menstruale neregulate, acnee si subtierea parului. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie