Tratamentele topice impotriva celulitei chiar functioneaza?

Celulita afecteaza femeile mai mult decat barbatii din cauza unei distributii diferite de grasime, muschi si tesut conjunctiv. Aproximativ 85% dintre femei se lupta cu aceasta afectiunii la nivelul pielii. Celulita apare atunci cand pielea care acopera anumite zone de grasime este trasa in jos catre tesuturile mai adanci, creandu-se o suprafata neuniforme a pielii, sub forma de cute. 

Distributia grasimii la femei este mai vizibila decat la barbati. Fibrele de colagen dintre piele si muschi separa grasimea subiacenta in mai multe buzunare. Celulita poate deveni mai vizibila odata cu inaintarea in varsta, iar pielea devine mai subtire si pierde elasticitatea. 

Tratamentele topice pot ajuta la reducerea vizibilitatii celulitei, insa aceste efecte nu vor dura prea multa vreme. Specialistii sunt de parere ca produsele trebuie aplicate zilnic pentru a mentine rezultatele. Aceste creme au efectul de a strange pielea, oferindu-i astfel o textura mai neteda si ferma. De asemenea, adauga umiditate, ceea ce poate reduce aspectul celulitei. 

Cremele nu elimina celulita, insa reduc temporar aspectul acestuia. Un ingredient obisnuit adaugat in cremele topice pentru combaterea celulitei este cofeina care ridica fluxul de sange in zona, avand un efect diuretic. Acest lucru poate modifica continutul de apa al grasimilor, ceea ce poate reduce la o imbunatatire a texturii. 

Totodata, produsele care contin 0,3% retinol pot reduce aspectul celulitei prin ingrosarea stratului exterior al pielii, iar pentru a obtine rezultatr, este nevoie de cel putin sase luni ca aceasta sa-si faca efectul. Este de retinut ca retinolul poate provoca sensibilitati ale pielii, cum ar fi uscaciunea, roseata si peelingul. 

Potrivit unui studiu din 2011, cremele impotriva celulitei  inregistreaza imbunatatiri semnificative atunci cand sunt combinate cu anumite recomandari dietetice, astfel ca pentru a obtine o textura a pielii vizibil remediata, este nevoie, pe langa produsele farmaceutice, de un regim alimentar potrivit. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie