Terapia cu lumina verde poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap

Noi cercetari de la Universitatea din Arizona Health Sciences au descoperit ca persoanele care sufera de migrena pot beneficia de terapia cu lumina verde, care s-a dovedit ca reduce frecventa si intensitatea durerii de cap si imbunatateate calitatea vietii.

Potrivit studiilor, migrena este a treia cea mai raspandita boala din lume care afecteaza aproximativ 39 de milioane de oameni din SUA si un miliard la nivel global. 

In general, expunerea la lumina verde a redus numarul de zile care inregistrau dureri de cap pe luna cu o medie de aproximativ 60%. Majoritatea participanților la studiu, adica 86% dintre pacientiii cu migrena episodica si 63% dintre pacientii cu migrena cronica, au raportat o scadere cu peste 50% a zilelor de cefalee pe luna. Migrena episodica este caracterizata de pana la 14 zile de cefalee pe luna, in timp ce migrena cronica este de 15 sau mai multe zile. 

In timpul studiului, pacientii au fost expusi la lumina alba timp de una pana la doua ore pe zi timp de 10 saptamani. Dupa o pauza de doua saptamani, au fost expusi la lumina verde in acelasi interval. Acestia au fost nevoiti sa tina evidenta zilelor de cefalee si intesnsitatea acestora, dar au fost nevoiti sa faca masuratori ale calitatii vietii, cum ar fi capacitatea de a adormi, de a ramane adormit sau de a efectua munca. 

Niciunul dintre participantii care au luat parte la acest studiu  nu a raportat efecte secundare ale expunerii la lumina verde. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie