Consumul de lactate in timpul alaptarii poate reduce riscul de alergie la copil

Femeile care consuma lactate in timpul alaptarii reduc riscul de a dezvolta alergii alimentare la copil, potrivit cercetatorilor de la Universitatea de Tehnologie Chalmers din Suedia. Rezultatul se bazeaza pe un sondaj efectuat pe mai mult de 500 de obiceiuri alimentare ale femeilor suedeze si prevalenta alergiilor la copiii lor cu varsta de un an.

Exista multi factori declansatori ai alergiilor alimentare, printre care se numara si predispozitia genetica. Totuși, asa cum explica Mia Stravik, „dieta este un factor in care parintii insisi pot avea o influenta directa. In zilele noastre, femeile tinere evita sa bea lapte, mai mult din cauza tendintelor si preocuparilor predominante, dintre care unele sunt legate de miturile.”

Cercetatoarea subliniaza ca alergia la proteinele din lapte este mai putin frecventa la adulti, astfel incat majoritatea femeilor pot consuma produse lactate fara probleme in perioada sarcinii sau alaptarii. Intoleranta la lactoza este cu totul diferita, atunci cand organismul nu poate descompune zaharurile din lapte. 

Nu este clar de ce laptele de vaca din dieta femeilor insarcinate poate reduce riscul de alergie la copil, insa potrivit cercetatorului Malin Barman, exista mai multe explicatii posibile, care ar putea functiona impreuna: 

„O ipoteza este ca laptele de vaca contine o subtanta care activeaza sistemul imunitar al copilului si il ajuta sa-si dezvolte toleranta. Aceasta cauza inca necunoscuta ar putea fi gasita in grasimea laptelui sau in continutul sau de proteine. Dar este de mentionat si faptul ca ca laptele in sine este neutru in raport cu sistemul imunitar. Totodata, un aport mai mare de grasimi din lapte poate sa duca la un aport relativ mai scazut de grasimi polinesaturate. Acest lucru ar ajuta, deoarece credem ca nivelurile ridicate de grasimi polinesaturate in dieta unei mame poate contracara maturarea sistemului imunitar al unui copil la o varsta frageda”, a explicat acesta. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie