Ce riscuri si ce beneficii prezinta consumul de marijuana?

Astazi, marijuana este reevaluata la nivel cultural, asta dupa ce a fost considerata o substanta ilegala timp de cateva decenii. Din ultimele cercetari reiese ca majoritatea americanilor sustin legalizarea marijuanei pentru uz medical sau recreativ. Ca atare, multe state au legalizat consumul plantei fie in scopuri medicale, fie in scopuri recreative. 

Cu toate acestea, unii cercetatori si o parte dintre parlamentari doresc sa vada mai multe dovezi stiintifice care sustin beneficiile specifice ale marijuanei. Exista ingrijorari legate de faptul riscurile potentiale ale marijuanei ar putea depasi beneficiile sale in unele cazuri. 

La fel cum drogurile sintetice pot ajuta in tratarea unor afectiuni, la fel si marijuana poate fi o optiune de tratament. Se crede ca beneficiile sale provin de la o parte dintre compusii sai numiti canabinoizi. Canabidiolul (CBD) este unul dintre cei mai studiati canabinoizi din marijuana, dar care se gaseste de altfel si in canepa. 

Totodata, specialistii sunt ingrijorati cu privire la efectele THC din marijuana traditionala, deoarece poate produce efecte stimulative sau depresive la unele persoane, ceea ce poate duce la alte efecte secundare. In prezent, exista doua versiuni sintetice ale marijuanei. Medicii le prescriu pentru tratamentul epilepsiei severe si a efectelor secundare ale chimioterapiei. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie