Echinacea este grup de plante din familia margaretelor care cresc in muntii din America de Nord. De secole, indigenii au valorificat puterea acestei plante, folosita pentru ameliorarea diferitelor afectiuni si probleme de sanatate.
In prezent, floarea Echinacea Purpurea este cea mai frecvent utilizata ca medicament pe baza de plante fara prescriptie medicala pentru tratarea simptomelor racelii si gripei. Luata sub forma de tablete, s-a dovedit ca aceasta planta ajuta sistemul imunitar sa depaseasca infectiile si virusii. Specialistii sunt de parere ca o doza zilnica de Echinacea mentine la distanta simtomele de gripa si receala. Totodata, suplimentele pot reduce severitatea simptomelor de durere in gat, tuse, curgerea nasului si congestie.
Se pare ca indigenii foloseau Echinacea pentru calmarea muscaturilor de sarpe, starile de anxietate si chiar la diminuarea diminuarea unor afectiuni de la nivelul pielii, precum acneea.
Cum functioneaza Echinaceea?
Florile de Echinacea contin compusi naturali ai plantelor care stimuleaza sistemul imunitar si il fac sa lucreze din greu pentru a combate bolile si infectiile. In plus, Echinaceea este cunoscuta si pentru efectul sau antiinflamator. Medicamentele conventionale care contin impotriva inflamarii, precum ibuprofenul, naproxenul si steroizii, sunt asociate cu unele efecte secundare destul de neplacute atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Astfel, o alternativa naturala pe baza de plante vine ca o optiune ideala. Echinacea este, de asemenea, incarcata cu antioxidanti, mai exact molecule care incetinesc procesul de oxidare si previn deteriorarea celulelor.
Considerata una dintre cele mai populare ierburi de pe pamant, Echinaceea este cunoscuta pentru gama larga de beneficii. Din ce in ce mai multi oameni valorifica puterea acesteia cu scopul de a depasi probleme de sanatate, precum glicemia crescuta, osteoartrita, acneea, imbatranirea pielii sau chiar anxietatea.