Cum poti combate retinerea de lichide in organism?

Majoritatea femeilor prezinta unele simptome de retentie a apei in timpul ciclului menstrual, alaturi de balonare si de disconfortul gleznelor umflate. 

Desi barbatii pot suferi si ei de retentie de lichide, femeile  sunt cele mai mai predispuse acestei afectiuni din cauza fluctuatiilor hormonale din timpul ciclului menstrual. Retentia de lichide, denumita si „greutatea apei” variaza de la persoana la persoana, dar este cauzata in principal de modificarile hormonilor progesteron si estrogen. 

Fluctuatiile hormonale de la momentul ovulatiei controleaza cantitatea de apa pe care o retine corpul si, pentru unele femei, acest lucru poate insemna simtome care dureaza timp de cel putin o saptamana. O modalitate clasica si la indemana de a afla daca aveti retinere de apa este prin apasarea a gleznei sau a gambei cu o presiune lenta si constanta cu degetul mare. Daca piciorul nu isi recapata forma rapid, corpul sufera de  retentie de lichide.

Cum puteti ameliora retinerea de lichide? 

Din fericire, exista cativa pasi simpli pe care ii puteti face pentru a reduce simptomele retentiei de apa: mentineti o temperatura constanta, reducerea carbohidratilor, reducerea cantitatii de sare la masa, faceti mai multa miscare, mancati patrujel, incercati suplimentele naturale din plante impotriva retinerei de apa.  

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie