Cum iti afecteaza consumul de alcool mintea si corpul

In timpul restrictiilor actuale, multi dintre noi am inlocuit iesirile in oras sau la un bar cu intalnirile virtuale. Dezavantajul acestui mod de a petrece timp cu prietenii sau familia este acela ca poti pierde mult mai usor evidenta paharelor baute. Puteti constata ca primul pahar vine mai devreme, ceea ce inseamna ca beti mai mult decat in mod obisnuit. 

Potrivit Colegiului Regal de Psihiatri, alcoolul afecteaza functionalitatea creierului si creste riscul de depresie. Daca suferiti de depresie usoara, dispozitie proasta sau anxietate, acest lucru poate contribui la nevoia de a consuma o bautura alcoolica relaxanta, insa un ceai de sunatoare va fi mai utila in acest caz. Totodata, unele cercetari au aratat ca, in timp, alcoolul poate afecta dimensiunea fizica a creierului, in special lobii frontali, zonele care controleaza comportamentul si gandirea. Cu toate acestea, creierul este un organ extrem de complex si se poate recupera remarcabil de repede in doar cateva saptamani de abstinenta. 

Ficatul este, de asemenea, unul dintre cele mai mai complexe organe ale corpului uman. Acesta indeplineste o multime de functii, inclusiv filtrarea toxinelor, ajutarea la digestie, reglarea nivelului de zahar din sange si colesterol si nu in ultimul rand, ajuta la protejarea corpului impotriva de bolilor si infectiilor.

Consumul excesiv de alcool provoaca o creste la nivelul tensiunii arteriale, ceea ce ridica semnificativ riscul unui atac de cord sau un accident vascular cerebral. Alcoolul vine la pachet cu caloriile „goale”, susceptibile in schimbarea greutatii corporale si care provoaca o presiune suplimentara asupra inimii. 

Este un moment bun de a incepe sa va ganditi serios la modul in care consumul de alcoolul va poate afecta sanatatea.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie