In prezent este important sa intelegem ca niciun supliment, dieta sau alta modificare a stilului de viata, exceptand distantarea fizica si practici de igiena adecvate, nu ne pot proteja de COVID-19. Pana in momentul de fata, nu s-a descoperit niciun „supliment minune” care ar putea tine departe virusul in mod specific.
Cei mai multi se indreapta catre un consum cat mai mare de vitamina C imediat dupa ce au racit. Cunoscuta pentru imbunatatirea sistemului imunitar, se crede ca vitamina C sporeste productia de celule albe din sange, esentiale pentru combaterea infectiilor. Aproximativ toate citricele au un continut ridicat de vitamina C: grapefruit, portocale, clementine, mandarine si lamai verzi. Chiar daca vitamina C ajuta la combaterea racelii, nu exista dovezi care sa demonstreze o eficienta impotriva noului coronavirus, SARS-CoV-2.
Pentru cei care nu stiu, ardeiul gras rosu contine de aproape 3 ori mai multa vitamina C decat o portocala. Totodata, reprezinta o sursa bogata de beta-caroten. Pe langa o crestere a imunitatii, vitamina C poate ajuta la mentinerea pielii sanatoase. In plus, beta carotenul, pe care organismul il transforma in vitamina A, ajuta si la mentinerea santatii ochilor.
De asemenea, broccoli este un aliment supraalimentat cu vitamine si minerale. Contine vitaminele A, C si E, dar si fibre si multi alti antioxidanti. La sfatul medicilor, broccoli este una dintre cele mai sanatoase legume. Ultimul aliment, dar nici pe departe din capatul listei, este usturoiul. Inca de pe vremuri, civilizatiile timpurii i-au recunoscut valoarea in combaterea infectiilor. Usturoiul poate, de asemenea, sa incetineasca intarirea arterelor si exista dovezi ca ar putea ajuta la scaderea tensiunii arteriale.