Yoga poate reduce secretia de cortizol, hormonul primar al stresului

Yoga este o practica straveche care reuneste mintea si corpul printr-un set de exercitii de respiratie, meditatie si ipostaze concepute pentru a incuraja relaxarea si a reduce stresul. Se spune ca practicarea de yoga vine cu multe beneficii atat pentru sanatatea mentala, cat si pentru cea fizica, desi nu toate specificatiile au fost sustinute de stiinta. 

Se pare ca mai multe studii au aratat ca Yoga poate reduce secretia de cortizol, hormonul primar al stresului. Un studiu aplicat pe un esantion format din 24 de femei care sufereau emotional a demonstrat ca aceasta „filosofie” are un efectul puternic asupra stresului. 

Un alt studiu care a vizat un numar de 131 de persoane a avut rezultate similare, aratand ca zece saptamani de Yoga pot contribui semnificativ la reducerea stresului si anxietatii. In plus, persoanele s-au simtit mai impacate cu sine si au resimtit o imbunatatire a calitatii vietii. 

Totodata, printre numeroasele beneficii aduse de Yoga se numara reducerea simptomeleor de anxietate. Intr-un studiu, 34 de femei diagnosticate cu o tulburare de anxietate au participat la cursuri de Yoga de doua ori pe saptamana timp de doua luni. La final, participantii s-au simtit mult mai confortabil in pielea lor, iar sentimentul de anxietate s-a diminuat semnificativ. 

In plus, o rutina care sa includa practicarea a cel putin doua sedinte de Yoga pe saptamana poate ajuta la imbunatatirea sanatatii, la cresterea puterii si la flexibilitatea corpului.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie