Tulpina britanica creste rata mortalitatii cu pana la 100%

Cercetarile arata ca varianta extrem de infectioasa a COVID-19 descoperita pentru prima data in Marea Britanie este de 100% mai letala decat tulpinile anterioare. 

Intr-un studiu care a comparat ratele de deces in randul persoanelor infectate cu varianta cunoscuta sub numele de B.1.1.7 cu cele infectate de alte versiuni, oamenii de stiinta au spus ca noua tulpina a avut o mortalitate „semnificativ mai mare”. 

Publicat in British Medical, studiul din Marea Britanie a dezvaluit ca infectia cu noua tulpina a dus la 227 de decese intr-un esantion de 54.906 de pacienti infectati cu COVID-19, comparativ cu 141 dintre acelasi numar de pacienti infectati cu alte variante. B.1.1.7 a fost detectat pentru prima data in regiunea Kent in toamna lui 2020 si de atunci a devenit tulpina dominanta din Marea Britanie.

Se pare ca noua tulpina a suferit 23 de mutatii in codul sau genetic, un numar relativ mare de modificari care au facut-o mult mai capabila sa se raspandeasca in peste 100 de tari. Specialistii din U.K. spun ca prezintă o rata de mortalitate cu 40%-70% mai transmisibil decat coronavirusul din primul val. Rasandirea sa rapida in Marea Britanie de la sfarsitul anului trecut a alimentat o crestere a numarului de cazuri si decese, iar pe 4 ianuarie, a fortat un nou blocaj national, al treilea de cand a inceput pandemia in Marea Britanie. 

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vaccinurile COVID-19 care sunt in curs de dezvoltare sau au fost aprobate in diferite regiuni ale lumii se asteapta sa ofere cel putin  protectie impotriva noilor variante. 

Articolul precedent

Terapie pe bazata de anticorpi va reduce riscul de spitalizare si deces cu circa 87%

De ce a avea un animal de companie este un lucru bun pentru sanatatea ta?

Articolul urmator
Termeni si conditii | Politica Cookie