Tulpina britanica creste rata mortalitatii cu pana la 100%

Cercetarile arata ca varianta extrem de infectioasa a COVID-19 descoperita pentru prima data in Marea Britanie este de 100% mai letala decat tulpinile anterioare. 

Intr-un studiu care a comparat ratele de deces in randul persoanelor infectate cu varianta cunoscuta sub numele de B.1.1.7 cu cele infectate de alte versiuni, oamenii de stiinta au spus ca noua tulpina a avut o mortalitate „semnificativ mai mare”. 

Publicat in British Medical, studiul din Marea Britanie a dezvaluit ca infectia cu noua tulpina a dus la 227 de decese intr-un esantion de 54.906 de pacienti infectati cu COVID-19, comparativ cu 141 dintre acelasi numar de pacienti infectati cu alte variante. B.1.1.7 a fost detectat pentru prima data in regiunea Kent in toamna lui 2020 si de atunci a devenit tulpina dominanta din Marea Britanie.

Se pare ca noua tulpina a suferit 23 de mutatii in codul sau genetic, un numar relativ mare de modificari care au facut-o mult mai capabila sa se raspandeasca in peste 100 de tari. Specialistii din U.K. spun ca prezintă o rata de mortalitate cu 40%-70% mai transmisibil decat coronavirusul din primul val. Rasandirea sa rapida in Marea Britanie de la sfarsitul anului trecut a alimentat o crestere a numarului de cazuri si decese, iar pe 4 ianuarie, a fortat un nou blocaj national, al treilea de cand a inceput pandemia in Marea Britanie. 

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vaccinurile COVID-19 care sunt in curs de dezvoltare sau au fost aprobate in diferite regiuni ale lumii se asteapta sa ofere cel putin  protectie impotriva noilor variante. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie