De ce a avea un animal de companie este un lucru bun pentru sanatatea ta?

Potrivit cercetatorilor, animalele de casa pot oferi mai mult decat sentimentul de afectiune si companie in viata oricarui individ. In primavara lui 2013, Asociatia Americana a Inimii (AHA) a lansat o declaratie stiintfica care asociaza proprietatea animalelor de companie cu factori de risc redusi ai bolilor de inima.

Cercetarea s-a concentrat pe un anumit tip de animal de companie, astfel ca datele au indicat ca oamenii cu caini au o sanatate mai buna si o durata de viata mai ridicata. Dr. Thomas Lee, cardiolog si profesor de medicina la Harvard Medical School, a declarat ca „nu exista dovezi potrivit carora alte animale, precum pisicile, sunt asociate cu rezultate mai bune”

Cum ar putea un caine sa va imbuntateasca sanatatea?

Potrivit oamenilor de stiinta, exista cateva explicatii posibile pentru o astfel de conexiune. In primul rand, ideea de a detine un caine este mai probabila la oamenii sanatosi. Dr. Glenn Levine, profesor la Baylor College of Medicine si membru al comitetului care a scris Declarația AHA, a anuntat intr-un comunicat de presa ca pur si simplu, majoritatea persoanelor care detin un caine sunt mai sanatoase in comparatie cu persoanele care nu detin, deoarece un animal de companie vine al pachet cu o serie de responsabilitati, iar daca persoana respectiva nu se incadreaza, atunci renunta la aceasta idee. Nu este confirmata teoria conform careia cainele reduce riscului cardiovascular in timp. 

Pe de alta parte, un caine te mentine mai activ. In tabara cealalta, unii specialisti sunt de parere ca animalul de companie poate ajuta la indeplinirea cerintelor zilnice de exercitii fizice recomandate de guvern. Intr-un studiu efectuat pe mai mult de 5.200 de adulti japonezi, proprietarii de caini au fost cu 54% mai predispusi sa faca activitatea fizica recomandata decat cei care nu detin. Acest exercitiu suplimentar poate fi motivul pentru care proprietarii de animale de companie tind sa aiba tensiune arteriala si niveluri mai scazute de colesterol. 

Animalele de companie nu trebuie vazute ca pe o reteta, iar AHA nu recomanda cainii numai in scopul protejarii impotriva bolilor de inima. Totusi, daca aveti deja un animal de companie, puteti profita de restul beneficiilor pe care le ofera. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie