Terapie pe bazata de anticorpi va reduce riscul de spitalizare si deces cu circa 87%

Compania farmaceutica americana Eli Lilly and Company a anuntat ca terapia combinata cu anticorpi, dezvoltata impotriva COVID-19, a redus riscul de spitalizare si de deces cu circa 87%, potrivit unui studiu desfasurat pe un numar de peste 750 de pacienti cu risc crescut.

Conform publicatiei Reuters, acesta este cel de-al doilea studiu de amploare, care arata ca terapia combinata pe baza celor doi anticorpi, bamlanivimab si etesevimab, este eficienta in tratarea cazurilor usoare pana la cele moderate. 

In studiul anterior, specialistii au folosit o doza mai mare de medicamente si a redus riscul de spitalizare cu 70%. „Ma astept ca aceste date sa duca in continuare la o mai mare utilizarea a anticorpilor”, a declarat Daniel Skovronsky, seful companiei. „Terapia combinata are avantajul de a oferi o protectie mai mare impotriva noilor tulpini de COVID-19” a mai adaugat acesta. 

Luna trecuta, Autoritatile de reglementare din Statele Unite ale Americii au autorizat terapia combinata pentru pacientii infectati cu COVID-19 cu varsta peste 12 ani si care prezinta un risc crescut de a dezvolta complicații grave, marindu-si stocul cu minimum 100.000 de doze din tratamentul combinat. Se pare ca in Europa, Autoritatile de reglementare au permis utilizarea acestuia, incepand din luna martie. 

O varianta a COVID-19 care a fost descoperita initial in Marea Britanie a infectat pacientii din majoritatea statelor americane si se asteapta sa devina tulpina dominanta a tarii. Skovronsky a precizat ca producatorul farmaceutic lucreaza deja la un tratament pentru tulpinile COVID, identificate pentru prima data in Africa de Sud si Brazilia, si care s-au raspandit ulterior si in SUA. 

Seful companiei a anunta ca aceasta este pregatita sa fabrice 1 milion de doze de terapie combinata in urmatoarele luni, facandu-si cunoscuta intentia de a oferi tratament guvernelor din intreaga lume. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie