Cum sa faci fata anxietatii in timpul pandemiei de COVID-19

Temerile legate de COVID-19 pot avea un impact emotional ridicat, mai ales in cazul persoanelor care traiesc deja cu o tulburare de anxietate. Specialistii ne ofera cateva sfaturi pentru a trece mai usor de aceasta perioada mai stresanta. 

Pentru multi dintre noi, incertitudinea din jurul noului coronavirus este cel mai greu lucru de gestionat. Inca nu stim exact cum vom fi sau cat vom fi de afectati si nici cat timp va mai dura aceasta perioada sau in ce directie se vor indrepta lucrurile. Cert este ca totul transmite nesiguranta, alimentand panica, mai ales in randul persoanelor care au fost puternic afectate. Cu toate acestea, exista multe lucruri prin care ne putem gestiona anxietatea si temerile. 

  1. Scrieti ingrijorarile specifice cu privire la modul in care coronavirusul va poate perturba viata, insa daca va simtiti coplesiti, faceti o pauza.
  2. Faceti o lista cu toate solutiile posibile la care va puteti gandi. Incercati sa nu va agatati prea mult de optiunile „perfecte”. 
  3. Concentrati-va pe lucruri concrete pe care le puteti rezolva sau schimba, mai degraba decat pe circumstantele care va pot depasi. 
  4. Dupa o evaluare completa a optiunilor, elaborati un plan de actiune. Cand ati terminat, lasati-l deoparte si rezistati dorintei de a va intoarce pana cand veti avea nevoie sau pana cand situatia actuala se va schimba semnificativ. 

Studiile arata ca multe persoane care au fost infectate cu coronavirus, in special persoanele tinere, nu prezinta simptome, dar pot raspandi virusul. De aceea, cel mai mare lucru pe care majoritatea oamenilor il pot face acum pentru a face o diferenta pozitiva este sa practice distantarea sociala. 

Totodata, izolarea si singuratatea pot exacerba anxietatea si depresia, afectandu-ne chiar si sanatatea fizica. Oamenii sunt animale sociale, de aceea avem nevoie de socializare. Este important sa ramanem conectati cat mai bine si sa cerem ajutor atunci cand avem nevoie, chiar daca ne reducem la socializarea personala. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie