Ce este tulburarea bipolara?

Tulburarea bipolara este o boala mentala marcata de schimbari extreme ale dispozitiei. Simptomele pot include manie, o stare de spirit extrem de ridicata. Totodata, pot include si episoade de depresie. 

Persoanele care sufere de tulburare bipolara pot avea probleme cu gestionarea sarcinilor sau luarea deciziilor importante in cursul vietii. Nu exista tratament, insa specialistii pun la dizpozitia acestora multe optiuni de tratament disponibile care pot ajuta lanarea ameliorarea simptomelor. 

Depresia cauzata de aceasta boala dureaza cel putin doua saptamani sau chiar mai bun. Un episod maniacal poate dura cateva zile sau saptamani. Unele persoane vor experimenta episoade de schimbări de dispozitie frecvent, in timp ce altele le pot experimenta mai rar.  

Cum se simt persoanele care sufera de aceasta afectiune? 

Exista trei simptome principale care pot aparea odata cu tulburarea bipolara: mania, hipomania si depresia.  Odata cu episoadele maniacale, persoana afectata poate simti un nivel emotional ridicat. Se pot simti excitati, impulsivi, euforici si plini de energie. In timpul acestor episoade, acestia se pot orienta spre actiuni de sex neprotejat si consum de droguri. 

Hipomania este similara cu mania, dar nu prezinta simptome la fel de severe. Spre deosebire de manie, hipomania nu poate duce la probleme la locul de munca, la scoala sau in relațiile sociale. Cu toate acestea, persoanele care sufera de hipomanie prezinta modificari ale dispozitiei.

Tulburarile bipolare se manifesta la fel atunci cand vine vorba de diferenta de sex. Atat femeile, cat si barbatii sunt diagnosticati cu aceasta afectiune in numar egal. Cu toate acestea, principalele simptome ale tulburarii pot fi diferite intre cele două sexe.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie