Care sunt cauzele depresiei si cum poate fi combatuta

Depresia este clasificata ca o tulburare de dispozitie. Poate fi descris ca un sentiment de tristete, pierdere sau furie care interfereaza cu activitatile zilnice ale unei persoane. 

Este important sa ne dam seama ca a ne simti demoralizati uneori este o parte normala a vietii. Evenimente triste si suparatoare fac parte din ciclul de viata al fiecaruia, dar daca simtiti asta in mod regulat, s-ar putea sa va confruntati cu depresia. 

De asemenea, depresia este considerata o afectiune periculoasa care se poate agrava fara un tratament adecvat. Cei care solicita tratament vad adesea imbunatatiri ale simptomelor in doar cateva saptamani. In cazul in care pacientii ajung intr-un statdiu avansat, numit depresie majora, aceasta provoca o varietate de simptome. Unele  afecteaza starea de spirit, iar altele afecteaza functionalitatea corpului. Simptomele pot fi, de asemenea, in curs de desfasurare sau pot veni si pleca. Totodata, acestea pot fi experimentate diferit, de la barbatii, femei si copii. 

Barbatii pot prezenta simptome legate de: starea de spirit – furia, agresivitatea, iritabilitatea, anxietatea, nelinistea; bunastare emotionala – fi sentimentul de singuratate, tristete; comportament neobisnuit – pierderea interesului, nu mai gaseste placere in activitatile preferate, senzatie de oboseala usoara, ganduri de sinucidere, baut excesiv, consum de droguri, angajarea in activitati cu risc ridicat; interes sexual –  fi dorinta sexual redus, lipsa performantei sexuale; abilitati cognitive – incapacitatea de concentrare, dificultati in indeplinirea sarcinilor, raspunsuri intarziate in timpul conversatiilor; calitatea somnului – insomnia, somn nelinistit, somnolenta excesiva, lipsa somnului. 

Femeile pot prezenta simptome legate de: starea de spirit – iritabilitatea; bunastare emotionala – tristete, anxietate; modificari in comportament – pierderea interesului pentru activitati, retragerea din angajamentele sociale, ganduri de sinucidere; abilitati cognitive –  gandirea sau vorbirea mai lenta; calitatea somnului – prezinta dificultati pe tot parcursul noptii, trezirea devreme sau lipsa somnului; scaderea energiei, oboseala mai mare, modificari ale poftei de mancare, modificari ale greutatii,, dureri de cap, crampe. 

Copiii pot prezenta simptome legate de: iritabilitate, furie, schimbari de dispozitie, plans incompetenta „Nu pot face nimic bine” sau disperare, plans, tristete; schimbari de cimportament – aparitia unor probleme la scoala sau refuzul de a merge la scoala, evitarea prietenilor sau a membrilor familiei, ganduri sinucigase, dificultati de concentrare, scaderea performantei, somn haotic, lipsa energie, probleme la nivel digestiv, modificari ale poftei de mancare, pierderea sau cresterea in greutate. 

Depresia poate fi tratata cu succes, dar este important sa urmati cu strcitete planul de tratament.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie