Cum poti slabi sanatos urmand doar 3 pasi

Doctorul in Stiinte Medicale, Oana Cuzino, explica ce trebuie sa facem ca sa ne mentinem corpul sanatos, dar in acelasi timp sa pierdem kilogramele nedorite. Nutritionistul ne pune la dispozitie o serie de activitati care, daca sunt respectate, pot oferi rezultatul mult dorit. 

Chiar daca multi dintre noi prefera sa reduce volumul de alimente necesare intr-o zi,   infometarea nu este o solutie. „Nu trebuie sa te infometezi sau sa petreci ore in sir la sala de fitness sau alergand, in parc, ci trebuie doar sa respecti cateva reguli pe cat de simple, pe atat de eficiente, pentru a reusi sa slabesti, dar si sa iti mentii greutatea”. Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa slabesti fara sa-ti pui sanatatea in pericol: 

Trebuie sa reduci aportul caloric consumat: surplusul de grasime dispare atunci cand consumi mai putine calorii decat arzi, asta inseamna ca trebuie sa mananci in cantitati mici si doar atunci cand simti ca iti este intr-adevar foame. Daca exagerezi, o dieta care ofera mai putin de 1.200 de calorii pe zi poate crea mari probleme de sanatate, intrucat favorizeaza deficitul de nutrienti.

Sportul ajuta mult: indiferent daca esti la dieta sau pur si simplu vrei sa-ti mentii greutatea corpului, este mai mult decat indicat sa practici sport deoarece efortul fizic contribuie in mare parte la arderea caloriilor nedorite. Incearca sa practici cel putin 30 de minute pe zi si ai sa vezi imbunatatiri vizibile in doar cateva zile. Fie ca alergi sau te antrenezi cu greutati, daca obisnuiesti sa faci acest lucru constant, dupa un timp va trebui sa maresti timpul, dar si intensitatea antrenamentelor, pentru a determina organismul sa arda mai multe calorii.

Renunta complet la zagar: dupa cum se stie, zaharul este considerat inamicul numarul 1 atunci cand vine vorba de a scapa de kilograme, insa nu multi stiu ca acesta are multe alte efecte adverse cum ar fi anxietatea, starneste riscul de aparitie al depresiei, renuntarea fortata provoaca atacuri de panica si nu in ultimul rand, slabeste puterea cerebrala. Pentru a-l evita cu o mai mare usurinta, este indicat sa nu consumi deloc alimente semi-preparate, dar sa eviti, pe cat posibil, sa consumi produse a caror eticheta nu poti sa o consulti.

Evita grasimile nesanatoase pe cat posibil: nu trebuie sa ne axam doar pe calorii atunci cand vrem sa pierdem in greutate, ci ar trebui sa evaluam mai bine de un provin si cata nevoie avem de acestea. Cel mai indicat este sa ne luam necesarul din fructe, legume, proteine vegetale sau animale, daca carnea este slaba si aici ma refer la pui sau curcan. In plus, grasimile obtine din fructele avocado, somon sau nuci sunt permise, insa mare atentie la numarul de calorii deoarece, chiar daca sunt sanatoase, prezinta o densitatea calorica considerabila. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie