Ce impact are sportul de dimineata asupra organismului

Se spune ca cel mai bun moment al zilei pentru a intra intr-o sesiune de antrenament este acela pe care il putem realiza in mod constant. Fiecare organism este diferit, iar momentul „potrivit” depinde de factori precum preferinta, stilul de viata si structura corpului. Cu toate ca nu exista un raspuns exact, antrenamentele de dimineata prezinta o lista mai lunga de beneficii. 

Se pare ca antrenamentele de dimineata sunt predispuse mai putin distragerilor. Avand in vedere ca este un nou inceput de zi, nu obisnuim sa abordam imediat lista de sarcini din ziua respectiva. De aceea, este mai putin probabil sa primim apeluri telefonice, mesaje sau e-mailuri. 

Potrivit unor studii, respondentii au fost de parere ca daca fac sport dimineata, se simt mai confortabil, deoarece intre orele 10:00 si 15:00 se inregistreaza temperaturile cele mai ridicate din zi, astfel ca se recomanda evitarea exercitiilor fizice  in aer liber din acest interval de timp. 

Intr-un alt studiu efectuat cu trei ani in urma, publicat in International Journal of ObesityTrusted Source, peste 2.650 de studenti au finalizat un program de exercitii de 15 saptamani, iar fiecare saptamana implica trei sesiuni de cardio de 30 de minute. Cercetatorii nu le-au cerut studentilor sa-si schimbe alimentatia, cu toate acestea, cei care au ramas in program pana la final, au facut alegeri alimentare mai sanatoase din propria initiativa. 

Printre multe alte beneficii obtinute prin miscare, se stie ca activitatea fizica este o parte importanta a gestionarii diabetului de tip 1. Dar pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune, sportul poate fi destul de dificil. Exercitiile fizice prezinta pentru acestia, totodata, riscul de hipoglicemie sau scaderea glicemiei. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie